Articolele prezentate:



Introducere

Serviciile de email furnizate de maghost pot fi accesibile prin webmail sau un client de email, cum ar fi Microsoft Outlook sau Apple Mail. Acest articol te va familiariza cu unele elementele de baza pentru configurare de email unui client email si furnizeaza informatii cu privire la accesarea emailu-lui prin intermediul unui browser web.

Protocoale de email

Cum functioneaza POP

POP (Post Office Protocol) este cea mai veche dintre cele doua metode de preluare email. Intr-un sens banal, POP pur si simplu preia email-urile din serverul tau si le descarca in clientul tau de email.

Atunci cand utilizezi POP, email-urile sunt sterse de pe server si nu vor fi disponibile daca incerci sa accesezi email-ul de la un alt client de email sau webmail. Unii clienti de email ofera o caracteristica pentru a lasa o copie pe server. Avand in vedere ca sunt multe probleme de email datorita acestei caracteristici utilizate in mod abuziv, iti sugeram sa utilizezi IMAP ori de cate ori este posibil.

De asemenea, junk mail pot fi directionate intr-un dosar de spam, care este accesibil numai prin conexiuni IMAP. Altfel spus: daca utilizezi POP, este posibil sa nu fi constient de faptul ca exista potential chair mii de mesaje puse intr-un dosar de spam neverificat. In cazul in care te decizi sa utilizezi POP, poti vedea in continuare aceste mesaje folosind clientul de webmail aferent serviciului tau.

Cum functioneaza IMAP

IMAP este metoda preferata de conectare la serverul de email. Afiseaza pur si simplu continutul cutie postale electronice (mailbox) asa cum apare pe serverul tau. De asemenea, in mod implicit, dosarele de spam sunt configurate doar pentru IMAP, ceea ce inseamna ca va trebui sa utilizezi o conexiune IMAP pentru a vizualiza si a sterge mesaje.

Iti recomandam sa folosesti o conexiune IMAP, atat pentru a fi cu ochii pe dosarul de spam, cat si pentru a te asigura ca nu descarci email-uri de pe serverul tau pe care le-ai citi in alta parte.

Securitate

Multi clienti calatoresc si doresc sa iti verifice in siguranta email-urile din diverse locatii, cum ar fi hotspot-uri wireless. Pentru acesti clienti oferim posibilitatea utilizarii unei conexiuni SSL (Secure Sockets Layer).

Acest lucru va permite oricarui client de email conectarea la serviciu printr-o conexiune criptata. Incurajam toti clienti nostri sa utilizeze o conexiune securizata atunci cand este posibil. 

Numere de porturi

maghost foloseste porturile de email standard pentru toate serviciile sale. Mai jos este o lista a acestor porturi utilizate in mod obisnuit:

Conexiuni 'Incoming'
  • IMAP, non-SSL: 143
  • IMAP, SSL: 993
  • POP, non-SSL: 110
  • POP, SSL: 995

Conexiuni 'Outgoing SMTP'
  • SSL: 465
  • non-SSL: 25 sau 587

 

Date de email

Urmatoarele informatii sunt necesare pentru a configura un client de email. Sugeram conexiuni securizate, astfel incat urmatoarele informatii sunt furnizate presupunand ca efectuezi o conexiune IMAP securizata cu SSL.

Incoming Mail Server

Serverul tau de primire email (Incoming Mail Server):

  • Exemplu: mail.numedomeniu.ro

Inlocuieste numedomeniu.com cu numele tau de domeniu. Daca domeniul tau are extensia .com, foloseste-o asa. Exemplu de mai sus este cu titlu de informare.   


Incoming Port

Un Port cu conexiune SSL utilizand numarul de port 993. 

  • Exemplu: 993

 

Incoming SSL

O conexiune securizata astfel incat asigurate ca SSL este activat pentru setariile de primire email (incoming mail settings).

  • Exemplu: 'Yes, SSL Enable'

 

Username

Username (numele de utilizator) va fi adresa completa de email pe care tu sau proprietarul contului l-ai creat.

  • Exemplu: numeutilizator@exemplu.com


Password

Parola (password) este setata in cPanel. Asigura-te ca folosesti o parola puternica si schimb-o in mod regulat.

Outgoing Mail Server

Serverul tau mail de iesire (Outgoing Mail Server) este:
  • Exemplu: mail.numedomeniu.ro
Inlocuieste numedomeniu.com cu numele tau de domeniu. Daca domeniul tau are extensia .com, foloseste-o asa. Exemplu de mai sus este cu titlu de informare.

Outgoing Port (SMTP)

Numarul portului de iesire (Outgoing Port) poate fi setat manual. Din moment ce folosesti o conexiune sigura, vei folosi port 465.
  • Exemplu: 465

 

Outgoing SSL

Facand o conexiune sigura, vrem sa ne asiguram ca SSL sau TLS este activat pentru setarile de posta electronica de expediere (outgoing mail), asa cum am facut pentru setarile de intrare (incoming).

  • Exemplu: 'Yes, SSL Enabled'

 

Webmail

Serviciul de Shared Hosting are preinstalat si gata de a fi folosite, aplicatiile de webmail RoundCube, Horde si SqureillMail. Alege-o pe cea care iti place sau o cunosti cel mai bine si configureaza ca 'default'.
La maghost, interfata webmail se acceseaza folosind modelul de URL de mai jos:

  • Exemplu: http://www.numedomeniu.ro/webmail

 

Ha estat útil la resposta? 2 Els usuaris han Trobat Això Útil (577 Vots)