1.Editand fisierul local host
Aceasta metoda suprascrie sistemul DNS al computerului, fortand-ul sa creada ca exista un anumit domeniu la o anumita adresa IP.
Exemplu: Sa zicem ca yourdomain.com este gazduit de serverul maghost.ro. Serverul are adresa de IP (la momentul scrierii) 91.213.11.6.
Fa BACKUP la fisierul C:\Windows\system32\drivers\etc\hosts, apoi click Start> All Programs> Accessories. Click dreapta pe Notepad si selecteaza Run as Administrator. Click File> Open din Notepad, deschide fisierul hosts din C:\Windows\system32\drivers\etc.
Adauga urmatoarea linie (inlocuind domeniul propriului site)
91.213.11.6 www.yourdomain.com
apoi salveaza fisierul.
Dupa ce cureti cache-ul browser-ului, ar trebui sa vezi ca navigarea la www.yourdomain.com deschide site-ul pe noul server.
Dupa ce termini de testat, reseteaza fisierul hosts (sau comenteaza linia adaugata folosind semnul # la inceputul liniei) si schimba numele serverului aferent doemniului tau.
Toate aceste schimbari de date DNS pot crea o confuzie pentru Windows, astfel incat ar fi indicat sa repornesti computerul dupa modificarea fisierului hosts.
Pentru utilizatorii de Mac OS X/Linux
Fisierul hosts poate fi gasit in /etc/hosts/ - pentru a il edita pe Mac va trebui sa folosesti urmatoarea comanda:
sudo pico /etc/hosts
Acest lucru iti va cere sa introduci parola de administrator.
Exista si alternativa folosirii unei aplicatii terte:
- Pentru utilizatori de Mac - Gas Mask.
- Pentru utilizatori de Windows - HostsMan.
2. Folosind CURL din linia de comanda
curl -H "Host: www.yourdomain.com" http://91.213.xx.x/
Schimba adresa de IP (91.213.xx.x) cu cea a serverului tau. Aceasta va prelua www.yourdomain.com din server la adresa de IP specificata.
Acesata comanda iti va arata o previzualizare text pentru a dovedi ca site-ul transmite ceea ce trebuie.