Acest articol iti va prezenta procesul de rezolvare al erorii stabilirii conexiuni bazei de date "Error Establishing Database Connection". Aceasta este o eroare foarte frecventa in WordPress, care poate fi rezolvata in cateva minute.

Introducere

Aceasta eroare este cauzata de incapacitatea bazei de date de a accesa informatiile din baza de date. Utilizeaza urmatorii pasi pentru a rezolva cele mai conune cauze ale acestei probleme.

Cele mai comune cauze ale erorii stabilirii conexiuni bazei de date "Error Establishing Database Connection":

  • Fisierul wp-config.php configurat in mod necorespunzator.
  • Utilizatorul bazei de date nu are permisiunea de accesa baza de date.
  • O problema cu serverul in sine.

Cea mai comuna cauza insa ramane configurarea in mod necorespunzator a fisierului wp-config.php. Printre alte elemente importante fisierul wp-config.php contine informatiile de conectare a bazei de date asociate site-ului WordPress.

Pentru a verifica daca fisierul wp-config.php este setat corespunzator, acceseaza-l din cPanel (Cum ma autentific in cPanel?) folosind File Manager.

1. Din contul tau cPanel, in sectiunea Files, apasa pe pictograma File Manager.

file-manager


2. In File Manager, localizeaza directorul public_html, acolo vei gasi fisierul wp-config.php, deschide-l cu un editor de text (Sublime Text, Notepad++, etc.).

wp-config-file

3. Identifica informatiile bazei de date.

wp-config-file-edit

Asigura-te ca faci o copie fisierului inainte sa il editezi.

Verifica informatiile sa fie corecte, in cazul in care nu sunt vei primi eroarea "Error Establishing Database Connection" la conectare.

  • Database name: Acesta este numele bazei de date la care WordPress se conecteaza. Aceasta baza de date se configureaza automat dupa ce instalezi WordPress din cPanel. Informatiile din ea ar trebui sa fie corecte in cazul in care nu ai efectuat modificari.
  • Database username: Numele de utilizator al bazei de date poate fi setat corespunzator in wp-config.php.
  • Database password: Parola bazei de date.
  • Database Hostname: Este adresa serverului de baze de date. Exceptand cazul in care te conectezi la o baza de date externa, hostname-ul bazei de date ar trebui sa fie ('DB_HOST', 'localhost');.
Daca ai urmat pasii de mai sus, dar inca primesti eroarea "Error Establishing Database Connection", problema poate fi la serverul bazei de date.
Was this answer helpful? 2 Users Found This Useful (179 Votes)